Translate

26 Ekim 2016 Çarşamba

Ofis Uygulamalarının Üstünlükleri ve Kolaylıkları Nelerdir?

Bu yazımda 3 Farklı Ofis uygulamalarının üstünlüklerini paylaşacağım.Böylece kullanım amacınıza göre bu programlardan yararlanabilirsiniz.

  • Libre Office
  • Open Office
  • Free Office

Şimdi bu ofis uygulamarını sırasıyla açıklayalım ve üstünlüklerini paylaşalım.

Libre Office:

LibreOffice Writer metin belgeleri üretmenize ve tasarlamanıza izin verir, bu belgelerde grafikler tablolar veya çizelgeler bulunabilir. LibreOffice, Microsoft Office ile oluşturulmuş (.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pps, .ppsx) dosyaları açabilir, düzenleyebilir ve yine aynı biçimlerde kayıt edebilir.
Libre Office özgür bir yazılım türüdür..Libre Office ücretsiz bir Office programıdır.

Ücretsiz olmasını bir üstünlük olarak sayabiliriz.

Open Office:


OpenOffice çok özellikli bir ofis yazılımıdır. Tüm platformlarda çalışan açık kaynak bir uygulamadır. OpenOffice yazılımı LGPL lisansı ile dağıtılmaktadır. OpenOffice dünyanın en büyük yazılım firmalarından Sun MicroSystems'den destek almaktadır ve kar amacı gütmeden geliştirilmektedir..

Dilediğiniz gibi kopyalayabilir, çoğaltabilir, arkadaşlarınıza verebilir, iş yerinizde, okulunuzda, hatta resmi dairelerde bile gönül rahatlığıyla, herhangi bir lisanslama endişesi taşımadan kullanabilirsiniz.

  • En önemli özelliklerinden biride Türkçe Olmasıdır.

  • Libre Office programı gibi OpenOffice programınında ücretsiz olmasını üstünlük olarak sayabiliriz.

Free Office:

Softmaker FreeOffice de OpenOffice ve LibreOffice kadar etkili bir ofis programı. Bünyesinde TextMaker (Word), PlanMaker (Excel) ve Presentation (PowerPoint) programlarını içeriyor. Tüm Microsoft dosa türleriyle tamamen uyumlu olması, sistemde fazla yer kaplamaması, eski PC’lerde dahi tabiri yerinde ise kasmadan çalışması, daha da önemlisi Türkçe olmasıyla dikkat çeken FreeOffice ücretsiz olarak kullanılabilse de yükleme esnasında e-posta adresi girme zorunluluğu olması ve belirtilen adrese lisans gönderilmesi, yüklemede de lisansın girilme zorunluluğu benzerlerinde görmediğimiz için garip geldi doğrusu.


Birbirlerinden açık ara üstünlükleri bulunmasada hepsinin kullanıcı kitlesi farklı olan ofis uygulamarını kısaca açıklamaya çalıştım.Bu paylaşımdan yola çıkarak sizde size en uygun alternatif Ofis uygulamalarını kullanabilirsiniz.Tavsiye ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder